حقایق تغذیه – اندازه ۱۰۰ گرم خاویار
کالری ۲۶۴
پروتئین ۲۵ -۳۰ گرم
سدیم ۵/۱ گرم
چربی ۱۸ گرم
کل کربوهیدرات ۴ گرم
خاویار یک نوع ماده غذایی است که تعداد قابل توجهی از ویتامینها و مواد معدنی مانند امگا ۳ را دارد، و یک سیستم ایمنی سالم و پایدار برای بدن انسان فراهم میکند. پروتئین خاویار به راحتی قابل هضم است. یک وعده خاویار (۲۵ گرم پروتئین) میتواند نیمی از نیاز روزانه بدن به پروتئین را تأمین کند.
این محصول بینظیر حاوی ویتامینهای B12 ،B6 ،D و بسیاری دیگر است. خاویار همچنین سرشار از اسیدهای آمینه، و مواد مغذی است.
یک وعده ۱۰۰ گرمی حاوی مقادیر زیادی B12، آهن، کلسیم و ویتامین است. خاویار میتواند برای درمان مشکلات مختلف مفید باشد. همچنین به تقویت بافت استخوان و بهبود سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
با وجود ویتامینها و عناصر سالم فراوان، پاسخ کوتاه “بله” است، اما بهتر است نگاهی دقیقتر بیندازیم. از خواص خاویار حضور آنتیاکسیدانهای قوی و مؤثر است.
ویتامین A خاویار، یک آنتیاکسیدان قوی است. ویتامین A، در ترمیم و نگهداری بافت اپیتلیال و همچنین رشد استخوانها و ترمیم رنگدانه مردمک چشم بسیار مؤثر است. ویتامین E خاویار یک آنتیاکسیدان قوی است و برای عملکرد مناسب ویتامین A مؤثر است.
همچنین حضور ویتامین E، در تولید گلبولهای قرمز خون مؤثر است. ویتامینD در ایجاد تعادل کلسیم و فسفر و درنتیجه جذب و تثبیت کلسیم نقش اساسی دارد. ویتامینD از نرمی استخوان جلوگیری میکند. افزون بر همه خواص ذکر شده برای خاویار، بالا بودن میزان کلاژن آن و حضور پروتئین خاصی به نام ایکتولین (Ichthulin)، باعث افزایش جوانی پوست و شادابی آن میشود و از چروک پوست ممانعت میکند.
از دیگر خواص خاویار در برطرف نمودن اثرات بیهوشی ناشی از کلروفرم و اثرات مثبت در درمان بیماری سل میتوان نام برد. همچنین پروتئین خاویار شامل اسیدهای آمینه آرژنین، هیستیدین، لوسین، ایزولوسین، لیزین و متیونین نیز میباشد. علاوه بر ویتامینهای فوق، ویتامین C، PP و B (شامل B2 ،B4 ،B12، اسیدفولیک و اسید پانتوتنیک) نیز در خاویار وجود دارد.
خاویار نه تنها یک ماده غذایی خوشمزه است، بلکه یک “بمب” ویتامین نیز محسوب میشود. این ماده یک منبع عالی پروتئین، فسفر و کلسیم است.
یک ابزار عالی برای غنیسازی تعادل مواد مغذی خود با اسیدهای آمینه، آهن و منیزیم است. تجزیه و تحلیل غذایی خاویار نشان میدهد که این محصول در رژیم درمانی برای افراد ضعیف و بیمار مفید است.
شما حتی میتوانید با وارد کردن خاویار قرمز یا سیاه در رژیم غذایی خود با افسردگی مبارزه کنید! خاویار سرخ و سیاه به دلیل داشتن محتوای زیاد روغن ماهی امگا ۳، خود را در مبارزه با بیماریهای قلبی و شرایط ناشی از استرس مزمن مفید نشان دادهاند.
پیشگیری از تصلب شرایین
تقویت کننده سیستم ایمنی
درمان و سلامت پوست
بهبود سیستمهای مشترک و ساختار اسکلتی
رشد طبیعی عملکردهای بینایی در بزرگسالان و کودکان
پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی، یکی از مزایای خاویار که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند.
حفظ و تقویت سیستم عصبی و عملکرد مغز
اگر مادری شیرده هستید، خاویار برای شما مفید خواهد بود. ارزش غذایی خاویار ممکن است باعث افزایش شیردهی و بهبود کیفیت شیر مادر شود.
بهطور جامع و کامل خواص خاویار را میتوان به بازسازی هموگلوبین در بدن، تقویت ماهیچهها، تقویت استخوانها، مقابله با استرس، بیخوابی، و میگرن، مقابله با ویروسها، کمک به پیشگیری از حملات قلبی و بیماری آلزایمر، کمک به درمان فشارخون بالا، جلوگیری از بیماری پارکینسون، پیشگیری از سرطان، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای التهاب مفاصل، افزایش شادابی، درمان افسردگی، ترمیم پوست و ضد پیری، ترمیم مو و جلوگیری از ریزش، جلوگیری از چروک دور چشم، مانع از ابتلا به بیماریهای آرتریتروماتوئید(التهاب مفاصل)، جلوگیری از بیماریهای دستگاه گوارش، کمک به افزایش رشد مغز، چشم و هوش جنین، افزایش و تقویت اسپرم در مردان، درمان ناباروری در مردان، افزایش باروری سلول تخمک و کاهش سقطجنین لیست کرد.
خاویار سرشار است اسیدهای چرب امگا۳ است. اسیدهای چرب امگا ۳ خاویار برای بدن انسان لازم است تا در سلامتی کامل باشد. یکی از معدود اسیدهای چربی است که بدن نمی تواند آن را تولید کند، انسان باید اسیدهای چرب امگا ۳ را از منابع غذایی دریافت کند. میزان اندکی از خاویار نیاز روزانه بدن به امگا ۳ را رفع می کند.
با خوردن خاویار می توانید در برابر روند پیری مقاومت کنید. این به دلیل مقادیر زیاد ویتامین E ،سلنیم و روی است. این امر بدن را قادر می سازد در برابر رادیکال های آزاد مبارزه کند و خطر ابتلا به بیماری های دژنراتیو مانند سرطان را به حداقل برساند.
ویتامین A خاویار یک آنتیاکسیدان قوی است. ویتامین A در ترمیم و نگهداری بافت اپی تلیال و همچنین رشد استخوانها و ترمیم رنگدانه مردمک چشم بسیار مؤثر است. ویتامین E خاویار یک آنتی اکسیدان قوی است و برای عملکرد مناسب ویتامین A موثر است.
ویتامین (B5) که به اسید پانتوتنیک نیز معروف است در خاویار یافت می شود به کاهش سردرد و میگرن کمک می کند. حتی می تواند سطح کلسترول خون را را تنظیم کند.